Orion novi fiksni operator

Bez autora
May 27 2010

Novoosnovana kompanija ''Orion telekom'' postala je novi operator fiksne bežične telefonije i interneta u Srbiji. Građanima će ponuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu. Kompanija će svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji. Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu određene brzine. Usluge su namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama. U narednih sedam godina imati će oko 150.000 korisnika fiksne telefonije, i ulaganja od 50 miliona evra koje će realizovati u narednih pet godina prema biznis planu biće vraćena za sedam godina. Kompanija „Orion telekom“, je nastala objedinjavanjem tri operatora, 'Sezampro', 'NeobiNet' i 'Media vorks'', a cilj te akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, bilo je formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika.

Orion novi fiksni operatorNovoosnovana kompanija ''Orion telekom'' postala je novi operator fiksne bežične telefonije i interneta u Srbiji.

Generalni direktor te kompanije Slobodan Đinović najavio je da će građanima ponuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu.

On je dodao da će kompanija svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji.

''Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu određene brzine'', istakao je Đinović i dodao da su usluge namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama.

Đinovioć je procenio da će u narednih sedam godina imati oko 150.000 korisnika fiksne telefonije, i naglasio da će ulaganja od 50 miliona evra koje će realizovati u narednih pet godina prema biznis planu vraćena za sedam godina.

Kompanija „Orion telekom“, je nastala objedinjavanjem tri operatora, 'Sezampro', 'NeobiNet' i 'Media vorks''', istakao je Đinović, a cilj te akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, bilo je formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika.

Prema njegovim rečima, spajanje manjih firmi je dovelo do ukrupnjavanja tržišta, objedinjavanja iskustva i infrastrukture.

Na ovaj način je stvorena pretpostavka da se završi posao koji je započet dobijanjem licence za drugog operatora bežicće fiksne telefonije, koja je u maju 2009. godine dodeljena kompaniji ''Media vorks'', istakao je Đinović.

Državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin je ocenio da će novi operator doprineti liberalizaciji tržišta telekomunikacija u Srbiji.

''To znači da će oni problemi da kojima se suočavaju fizička i pravna lica u Srbiji, kao što je problem dvojnika ili nedostatka tehničkih uslova, moći lakše da se prevaziđu'', istakao je Laganin.

S druge strane, investicija kompanije ''Orion telekom'', koja u punom obimu iznosi oko 70 miliona evra, omogućava oko 240 novih radnih mesta i na taj način ukazuje na izuzetan potencijal tržišta telekomunikacija u zemlji, zaključio je Laganin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik